Átlagos tápérték 100 ml termékben |
Energia |
176 kJ / 42 kcal |
Zsír |
0 g |
- amelyből zsírsavak |
0 g |
Szénhidrát |
9,5 g |
- amelyből cukrok |
9,3 g |
Fehérje |
0,35 g |
Só |
0,052 g |
C-vitamin |
0,10 mg |
Ásványianyag-tartalom 100 ml termékben |
Kálium (K) |
132 mg |
Kalcium (Ca) |
12,4 mg |
Nátrium (Na) |
7,8 mg |
Vas (Fe) |
0,8 mg |
FEKETE SZEDER BEMUTATÁSA ÉS POTENCIÁLIS HATÁSAI:
- A szeder termése gazdag nyomelemekben, ásványi anyagokban és vitaminokban. Különösen magasa vas- és C-vitamin-tartalma.
- Fogyasztása minden korosztály számára javasolt, különösen a legyengült, betegségből lábadozó, vashiányos szervezetű emberek részére, például különböző okokból eredő vasvesztés (műtétek, szülés alatt fellépő vérvesztés, erős menstruációs vérzés, csökkent vasfelszívódás stb.) megnövekedett vasszükséglet (terhesség, szoptatás, gyors serdülőkori növekedés, fokozott fizikai igénybevétel stb.) esetén.
- A szeder termése ezenkívül csökkenti a vércukorszintet, baktériumellenes, enyhíti a nyálkahártya-gyulladást, immunrendszer-erősítő, erősíti a vénák falát (gyakori fogyasztása előnyösvisszér- és aranyér- betegségeknél) serkenti a kiválasztómirigyek működését.
Források:
Jean Carper: Ételpatika. Best Books. Budapest, 2001.
Tóth Gabriella (szerk.): Bioterápia kézikönyv. Lectum Kiadó. Szeged, 2003
Minőségét megőrzi:
A gyártástól számított 2 évig tiszta, száraz, jól szellőző helyen, +2 oC -tól +25 oC-ig terjedő hőmérséklet és legfeljebb 75 % páratartalom mellett. Óvja a közvetlen napfénytől.
Fogyasztási javaslat:
Felbontás után hűtve tárolja és 3 napon belül fogyassza el.
Az üledék lerakódás természetes jelenség. Fogyasztás előtt felrázandó!
Kiszerelés:
1000 ml
Származási hely:
Ukrajna
Forgalmazza:
Aprit-Hungary Bt.
4600 Kisvárda, Török út 34.