Átlagos tápérték 100 ml termékben |
Energia |
228 kJ / 54 kcal |
Zsír |
0 g |
- amelyből zsírsavak |
0 g |
Szénhidrát |
13,3 g |
- amelyből cukrok |
11,2 g |
Fehérje |
0,1 g |
Só |
0,04 g |
C-vitamin |
0,113 mg |
Ásványianyag-tartalom 100 ml termékben |
Kálium (K) |
130 mg |
Kalcium (Ca) |
7,5 mg |
Nátrium (Na) |
17,9 mg |
Vas (Fe) |
0,31 mg |
A GRÁNÁTALMA BEMUTATÁSA ÉS POTENCIÁLIS HATÁSAI:
A kutatók figyelme akkor terelődött 2000-ben a gránátalma kiváló antioxidáns hatására, amikor Izraelben, a haifai Technion Institute of Technology-ban Michael Aviram professzor-aki az élelmiszereknek a szívbetegségekre gyakorolt hatását évek óta vizsgálta-vezette kutatócsoport kimutatta annak hatékonyságát az atherosclerosis, azaz az érelmeszesedés kezelésében.
- A gránátalma legalább legalább 3-féle erős antioxidánst tartalmaz, melyek együttes hatása az antioxidáns ekvivalenciát mérő Trolox-teszt szerint háromszor akkora, mint a vörösboré vagy a zöld teáé.
- A gránátalma fogyasztása 20%-kal csökkenti az LDL (káros koreszterin) szintjét, egyúttal növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben, illetve a vér koleszterin oxidációját 40%-kal csökkentette.
- A már kialakult szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedő páciensek körében a szívinfarktus több rizikófaktora (szisztolés vérnyomás, ACE aktiválás) jelentős javulást mutatott a kontrollcsoporthoz képest. Így a gránátalma-kivonat fogyasztása már két hét alatt jelentős mértékben csökkentette a szisztolés vérnyomást magas vérnyomású páciensek körében, és egy év alatt átlagosan 35%-kal csökkentette a már meszesedést mutató artériák falának vastagságát.
- A gránátalma csökkenti a vér sűrűségét, emiatt csökkenti az embólia és a szívinfarktus veszélyét.
- Gránátalma a rákmegelőzésben.
- A gránátalma az ellagsav (ellagénsav) legjobb természetes forrása, mely egy olyan fenol típusú komponens ami antikarcinogén és antimutogén sajátossággal rendelkezik, gátolja a daganatos sejtek osztódását elsősorban emlőrák,bőrrák, prosztatarák és tüdőrák esetén. A gránátalmában az ellagsav egy cukorféléhez, a glükózhoz kötődik. A rákos sejtek körülbelül 15-ször annyi glükózt fogyasztanakel, mint más sejtek, így sokkal nagyobb adag ellagsavhoz jutnak.
- Klimaxos panaszok csökkentése (ösztron tartalom)
- Baktérium, vírus és parazitaellenes hatású. A candida fertőzést megállítja, mert akadályozza a gombák, élesztőgombák és a baktériumok szaporodását.
- Visszafordítja az agyvérzéshez és a szívinfarktushoz vezető krónikus gyulladásokat.
Forrás:
Michael Aviram professzor vizsgálatai.
Minőségét megőrzi:
A gyártástól számított 2 évig tiszta, száraz, jól szellőző helyen, +2 oC -tól +25 oC-ig terjedő hőmérséklet és legfeljebb 75 % páratartalom mellett. Óvja a közvetlen napfénytől.
Fogyasztási javaslat:
Felbontás után hűtve tárolja és 3 napon belül fogyassza el.
Az üledék lerakódás természetes jelenség. Fogyasztás előtt felrázandó!
Kiszerelés:
1000 ml
Származási hely:
Ukrajna
Forgalmazza:
Aprit-Hungary Bt.
4600 Kisvárda, Török út 34.