Átlagos tápérték 100 ml termékben |
Energia |
205 kJ / 49 kcal |
Zsír |
0 g |
- amelyből zsírsavak |
0 g |
Szénhidrát |
12,1 g |
- amelyből cukrok |
11,3 g |
Fehérje |
0,15 g |
Só |
0,032 g |
Ásványianyag-tartalom 100 ml termékben |
Kálium (K) |
26,8 mg |
Kalcium (Ca) |
1,1 mg |
Nátrium (Na) |
1,3 mg |
Vas (Fe) |
0,1 mg |
A NYÍRFA BEMUTATÁSA ÉS POTENCIÁLIS HATÁSAI:
- A nyírfa törzséből, amikor tavasszal megindul a nedvkeringés úgynevezett nyírfanedvet csapolnak. A begyűjtési idő rövid, 3-5 hét évente. A nyírfanedv nagyon tiszta, természetes ásványi sókban, vitaminokban dús ital. Rendszeres fogyasztása beindítja az emberi szervezet öntisztító folyamatát. Minden olyan tápanyagot, ásványi anyagot, vitamint tartalmaz, ami a nyírfa újjáéledéséhez, növekedéséhez kell.
- A nyírfa nedvnek magas az aminosav, cink, C-vitamin, foszfát, gyümölcssav, kalcium, magnézium, kálium, mangán, nátrium és vas tartalma.
- Serkenti a fizikai és szellemi teljesítőképességet.
- Fogyókúra során csökkenti az éhség érzetet.
- A nyírfanedv fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatást fejt ki, hatásos a hiperurikémia (húgysav-túltermelés) kezelésébe.
- Gyomorégés, fejfájás, migrén, reumatikus gyulladások narancsbőr kezelésére javasolják.
- Méregtelenít és lúgosító hatást fejt ki.
- Könnyen felszívódik és oxigénnel látja el az izmokat.
- A bőrre kifejtett hatása:
Külsőleg alkalmas a bőr és fejbőr ápolására.
Sejtszinten hidratálja a bőrt.
Források:
Jean Carper: Ételpatika. Best Books. Budapest, 2001.
Tóth Gabriella (szerk.): Bioterápia kézikönyv. Lectum Kiadó. Szeged, 2003
Minőségét megőrzi:
A gyártástól számított 2 évig tiszta, száraz, jól szellőző helyen, +2 oC -tól +25 oC-ig terjedő hőmérséklet és legfeljebb 75 % páratartalom mellett. Óvja a közvetlen napfénytől.
Fogyasztási javaslat:
Az üveg nyitásakor szisszenő hangot ad. Ha nem hall szisszenő hangot ne fogyassza el. Felbontás után hűtve tárolja és 1 napon belül fogyassza el.
Kiszerelés:
1000 ml
Származási hely:
Ukrajna
Forgalmazza:
Aprit-Hungary Bt.
4600 Kisvárda, Török út 34.